Nederlandse coproducties geselecteerd voor Cannes 2019

De minoritair Nederlandse coproducties Sem Seu Sangue (Sick Sick Sick) van Alice Furtado en That Which Is To Come is Just A Promise van Flatform zijn geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs. Dit maakte het festival vanochtend in een persconferentie bekend.

Sem Seu Sangue (Sick Sick Sick), het speelfilmdebuut van Alice Furtado is geproduceerd door Estúdio Giz (Brazilië), gecoproduceerd door het Franse Ikki Films en Nederlandse BALDR Film. De film is gemaakt met ondersteuning van het Brazilian Audiovisual Sectorial Fund, CNC en de regeling Realisering minoritaire coproductie NFF + HBF.

De film gaat over het jonge meisje Silvia, dat niet geïnteresseerd is in dagelijkse zaken als school en familie.  Op een dag verschijnt er een nieuwe jongen in haar klas, Artur, van wie ze direct onder de indruk is. Artur heeft hemofilie, maar is levendig en zit vol energie. Hun intense vriendschap wordt wreed verstoord, wanneer Artur een ongeluk krijgt en doodbloedt. Silvia wordt ziek en raakt geobsedeerd – ze zal alles doen om Artur weer tot leven te wekken.

Het programma Quinzaine des Réalisateurs biedt een podium aan nieuwe, onafhankelijke makers. Eerder werden hier eerste films vertoond van makers als Michael Haneke, Jim Jarmusch, Martin Scorcese en Werner Herzog.

De 72ste editie van het Cannes Film Festival vindt dit jaar plaats van 14 tot 25 mei.